Gazipaşa’da ‘Yeni Dönem’

05 Nisan 2013 Cuma
Corendon Havayolları, dünyada ve bölgemizde en yaygın şekilde kullanılan yolcu uçağı olan yeni nesil Boeing 737-800 tipi, 189 yolcu kapasiteli uçağıyla 4 Nisan Çarşamba günü Gazipaşa Havalimanı’na indi.
Mutlu Son
Corendon Havayolları yetkilileri; geçtiğimiz hafta içerisinde SHGM’den alınan izinle birlikte Gazipaşa’ya inen ilk havayolu şirketi olacaklarının müjdesini vermiş,bölgede heyecanlı bir bekleyiş başlamıştı. İki yıl süren resmi prosedür ve özel eğitim süreci sonrasında Gazipaşa uçuş operasyonu için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinleri alan Corendon Havayolları 4 Nisan Çarşamba günü bir ilki gerçekleştirdi; yeni bir dönem başladı, bir rüya gerçek oldu.

Tüm Bölge Corendon Uçağında
Corendon Havayolları’nın 4 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirdiği bölge için ‘yeni bir dönemi’ müjdeleyen ilk uçuş, keyifli anlara sahne oldu. Siyasetçiler, bürokratlar, sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri ve Hollandalı yolculardan oluşan Gazipaşa ilk uçuş kafilesi, bölge halkının yaşadığı heyecanı uçağın içine taşıdı. 170 yolcusuyla Gazipaşa’ya iniş yapan yeni nesil Boeing 737-800 tipi uçağın içerisinde iniş esnasında yaşanan mutluluk görülmeye değerdi.

Alanya ve çevre ilçelerdeki sivil toplum örgütleri, resmi otoriteler, siyasi parti temsilcileri, otel yöneticileri ve bölgeye operasyon yapan tur operatörlerinin görkemli bir törenle karşıladığı kafile, ilk uçuşa ilişkin değerlendirmelerin yapılacağı basın toplantısına geçti.

Düzenlenen basın toplantısında; bölge halkının uzun bir süredir bu ‘yeni dönem’i beklediğinin altını çizen Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, bu girişimlerinde çizdikleri yol haritasıyla desteklerini esirgemeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve kendisinin nezdinde tüm SHGM üst yönetimine, personeline, TAV Havalimanları Holding A.Ş yönetimine ve bu girişim için emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.

Taraflar İşbirliği Yapsın, Sezon 12 Aya Çıksın
Gazipaşa’ya yönelik uçuş operasyonlarını artırmayı ve destinasyon çeşitliliği sağlamayıhedeflediklerini ifade eden Karaer; Alanya ve çevre ilçelerde sezonu 12 aya taşıyacak bir süreci başlattıklarını belirterek, Alanya ve Gazipaşa için çalışan tüm tarafların işbirliğine giderek turizmi 12 aya yaymak için projeler üretmesi gerektiğini belirtti. Corendon Havayolları Gazipaşa demo uçuşetkinliği verilen yemeğin ardından sona erdi.